Ιατρείο Βελονισμού

   Καλωσορίσατε σε ένα σύγχρονο ιατρείο όπου ο βελονισμός εφαρμόζεται για ένα μεγάλο εύρος παθήσεων σύμφωνα με τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

   Ο βελονισμός αποτελεί μια μέθοδο που ξεκίνησε από την αρχαία Κίνα και εφαρμόζεται παγκοσμίως επί σειρά ετών. 'Εχει επίσημα αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως θεραπευτική για πολλές παθήσεις μυοσκελετικές, νευρολογικές, αναπνευστικές, γαστρεντερικές, ψυχικές αλλά και ως συμπληρωματική στη διακοπή του καπνίσματος και την απώλεια βάρους.

   Πρόκειται για μια ανώδυνη και απλή θεραπευτική μέθοδο που βασίζεται στην χρήση αποστειρωμένων βελονών, οι οποίες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος προκειμένου να διεγείρουν τα κύτταρα του οργανισμού με σκοπό το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Είναι μια μέθοδος που στερείται παρενεργειών, εφόσον πραγματοποιείται από εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο βελονιστή.

   Η κυρίαρχη μορφή θεραπείας είναι ο σωματοβελονισμός, όπου εισάγονται βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, ενώ εάν σε αυτά συνδέσουμε και μία ειδική συσκευή που παρέχει μικρή δόση ηλεκτρισμού μιλάμε για ηλεκτροβελονισμό. Πολύ δημοφιλής είναι και ο ωτοβελονισμός, είτε ως αυτόνομη θεραπεία είτε σε συνδυασμό με σωματοβελονισμό. Το τελευταίο διάστημα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η χρήση του βελονισμού για αισθητικούς λόγους, ο λεγόμενος αισθητικός βελονισμός. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά για τις μορφές βελονισμού στο συγκεκριμένο μενού στην ιστοσελίδα μας.

   Συζητείστε με την ιατρό αν ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημά σας και σχεδιάστε μαζί το πλάνο της θεραπείας σας. Συνήθως για χρόνια προβλήματα απαιτούνται 10 συνεδρίες διάρκειας 20-45 λεπτών, με συχνότητα 2/εβδομάδα ενώ τα οξέα προβλήματα αποκαθίστανται με λίγες μόνο συνεδρίες.

   Στο ιατρείο τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφάλειας και υγιεινής κατά την εφαρμογή του βελονισμού, ενώ οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες και μίας χρήσης.