Βιογραφικό

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2003 με βαθμό λίαν καλώς. Το 2004 υπηρέτησα τη θητεία μου ως αγροτική ιατρός στο άγονο Περιφερειακό Ιατρείο του Λεονταρίου Καρδίτσας και στη συνέχεια ακολούθησα την 4ετή ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, την οποία ολοκλήρωσα το 2009.

Αμέσως μετά εργάστηκα ως επιμελήτρια Β’ – επικουρική ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας (στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) για 6 μήνες. Το Μάιο του 2010 διορίστηκα ως Επιμελήτρια Β’ στη θέση του Περιφερειακού Ιατρείου Μακρυχωρίου – Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας (θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία), όπου παρέμεινα μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Το Σεπτέμβριο του 2012 έγινε η έναρξη του ιδιωτικού μου ιατρείου στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου παρέμεινα για 10 έτη, μέχρι να μεταφερθώ το Νοέμβριο 2023 στο νέο ιδιόκτητο χώρο μου στην οδό Χαρίτου 24, στην Καρδίτσα.

Στα πλαίσια της αγάπης μου για την πρόληψη και τον αθλητισμό παρακολούθησα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Άσκηση και Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο ολοκλήρωσα το 2012 με βαθμό Άριστα και έλαβα χρηματική υποτροφία για τις επιδόσεις μου. H μεταπτυχιακή μου διατριβή πραγματεύτηκε την επίδραση του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος τόσο του συμβατικού όσο και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονική λειτουργικότητα. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά Food and Chemical Toxicology και Inhalation Toxicology και παρουσιάστηκαν σε δυο διεθνή συνέδρια.

Το 2016 επέλεξα να ασχοληθώ με την Αεροπορική Ιατρική και ολοκληρώνω την εξειδίκευσή μου στην Aviation Medicine στο King’s College London. Λίγο αργότερα εξουσιοδοτήθηκα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την έκδοση αεροϊατρικών πιστοποιητικών για ιπτάμενους Class Ι, II, LAPL αλλά και για πλήρωμα καμπίνας. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής μου αυτής, είμαι εισηγήτρια-εκπαιδεύτρια στη θεωρητική εκπαίδευση των Χειριστών ΥΠΑΜ της Σχολής Αεροπλοΐας Μυρίνης διδάσκοντας το μάθημα «Ανθρώπινες Δυνατότητες».

Ακολούθησαν οι σπουδές μου στον βελονισμό και την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, τις οποίες ολοκλήρωσα τον Ιούνιο του 2021, λαμβάνοντας πιστοποίηση από την Παγκόσμια Εταιρεία Βελονισμού (ICMART).

Παρά τα πολλά αντικείμενα με τα οποία ασχολούμαι πλέον, συνεχίζω να συμμετέχω κάθε έτος στην εκπαίδευση των ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής της Θεσσαλίας με τη διάλεξη «Οργάνωση Ιατρείου Γενικής Ιατρικής». Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν ως εκπαιδεύτρια σε πολλές σειρές μετεκπαιδευτικών μαθημάτων είτε αγροτικών είτε ειδικευομένων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παλαμά και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Επιπλέον, ήμουν μέλος της ομάδας συγγραφής-τροποποίησης του βιβλιαρίου εκπαίδευσης της ειδικότητάς μου (logbook, 3rd edition, 2013).

Υπήρξα μέλος οργανωτικής επιτροπής, μέλος προεδρείου αλλά και ομιλήτρια σε αρκετά Πανελλήνια συνέδρια Γενικής Ιατρικής. Έχω στο ενεργητικό μου 4 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, 46 εργασίες σε ιατρικά συνέδρια (ως προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις) και 1 έπαινο αναρτημένης ανακοίνωσης. Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισής μου έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια, σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και ημερίδες.

Διατελώ μέλος πολλών Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, Κολλέγιο Γενικών Ιατρών, Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος) καθώς και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Διαβήτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής και ΠΦΥ και της ΕΣΤΙΑΣ – Σωματείο Ιδιωτών Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών Ελλάδας.