Ωτοβελονισμός

   Ο ωτοβελονισμός είναι η η ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του πτερυγίου του ωτός. Λειτουργεί με την ίδια λογική και μπορεί να αποτελέσει αυτόνομη θεραπεία βελονισμού ή να συνδυαστεί με τον σωματοβελονισμό.

   Μετά τη λήψη του ιστορικού και την κλινική εξέταση επιλέγονται ειδικά σημεία στο αυτί ανάλογα με την πάθηση που επιθυμούμε να θεραπεύσουμε. Σύμφωνα με τη θεωρία του ωτοβελονισμού κάθε όργανο του σώματος αντιπροσωπεύεται από ένα σημείο στο αυτί, και μάλιστα με την μορφή ενός ανεστραμμένου εμβρύου (το κεφάλι του οποίου, αντιστοιχεί στη περιοχή του λοβού). Ενεργοποιώντας αυτά τα σημεία του αυτιού θεραπεύουμε παθήσεις συγκεκριμένων οργάνων ή και όλου του σώματος.

   Τα τελευταία χρόνια ο ωτοβελονισμός είναι από τα πιο διαδεδομένα μικροσυστήματα και χρησιμοποιείται με απόλυτη ασφάλεια. Εκτός από την ευκολία εφαρμογής του που τον έχει κάνει πολύ δημοφιλή, είναι μια γρήγορη, άμεση και ανώδυνη τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα.

   Χρησιμοποιείται σε οξείς μυοσκελετικούς πόνους αλλά και με μεγάλη επιτυχία σε ψυχοσωματικά προβλήματα, στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της όρεξης, το άγχος και την αυπνία καθώς και στις εξαρτήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ).

   Τέλος, αφήνοντας ημιμόνιμες βελόνες στο αυτί (πολύ μικρές βελόνες που στερεώνονται με μικρά διάφανα αυτοκόλλητα) με σκοπό το συνεχή ερεθισμό του σημείου, το αποτέλεσμα της θεραπείας μας κρατάει περισσότερο.