Τι πρέπει να γνωρίζω πριν επισκεφθώ το ιατρείο

1. Εξέταση γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορείτε να ορίσετε μέσω της πλατφόρμας της ιστοσελίδας ή τηλεφωνικά.

2. Για συνταγογράφηση χρόνιας αγωγής ΔΕΝ απαιτείται ραντεβού.

3. Εάν θέλετε να εξεταστούν ή να δείξετε αποτελέσματα εξετάσεων για 2 ή περισσότερα άτομα, θα πρέπει να κλείσετε τα ανάλογα ραντεβού, αυστηρά 1 ραντεβού/άτομο.

4. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνέπεια στην ώρα του ραντεβού, ιδανικά να προσέρχεστε 5-10 λεπτά νωρίτερα, όχι περισσότερο.

5. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο υγείας σας

6. Να γνωρίζετε τα φάρμακα που λαμβάνετε και τυχόν αλλεργίες

7. Να προσκομίσετε τις πρόσφατες αιματολογικές σας εξετάσεις

8. Να έχετε μαζί σας οτιδήποτε μπορεί να παρέχει στοιχεία για το ιατρικό σας ιστορικό (βιβλιάριο εμβολίων, ενημερωτικά νοσηλειών και χειρουργικών επεμβάσεων, γνωματεύσεις από άλλους ιατρούς κ.ά)

9. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να γίνουν εξετάσεις αίματος, προτείνεται να κλείνετε πρωινό ραντεβού και να προσέρχεστε νηστικοί, επιπλέον να το δηλώνετε στη γραμματεία.

10. Εάν προσέρχεστε για βελονισμό, να φοράτε άνετα ρούχα και κατά προτίμηση να μην έχετε πιεί καφέ τις προηγούμενες 2-3 ώρες.

11. Εάν έχετε ραντεβού για αισθητικό βελονισμό συνιστάται να προσέρθετε χωρίς μακιγιάζ και ιδανικά να έχετε καταναλώσει 2gr βιταμίνης C την προηγούμενη μία ώρα. Να γνωρίζετε ότι τις πρώτες μέρες μετά τον αισθητικό βελονισμό συστήνεται να αποφύγετε την έκθεση στο δυνατό ήλιο, για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

12. Αν προσέρχεστε για Aeromedical Examination θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, το παλιό σας Medical, καθώς και τα γυαλιά οράσεως (εάν φοράτε).

 a. Για πιστοποιητικά Class II θα πρέπει να έχετε μαζί σας πρόσφατη καρδιολογική εξέταση και πρόσφατο (τελευταίου 3μήνου) έλεγχο που να περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, λιπίδια, ουρία, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, Γενική ούρων.

b. Για πιστοποιητικά LAPL εάν δεν λαμβάνετε χρόνια φαρμακευτική αγωγή δεν απαιτείται η προσκόμιση εξετάσεων, ειδάλλως θα πρέπει να προσκομίσετε πρόσφατο (τελευταίου 3μήνου) έλεγχο που να περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, λιπίδια, ουρία, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, Γενική ούρων.